Nippon Classic Cars 
Register voor klassieke Japanse Auto's - Nieuwsbrief
TerugNIPPON-NIEUWS 5

AUGUSTUS 2017

Geachte lezers:

Ik ga er weer op uit met de caravan, dus nog even vlug een rondschrijven. Ik hoop dat allen die al weg zijn geweest een mooie tijd hebben gehad en ik wens allen die nog gaan ook een mooie tijd. Eind oktober zal ik weer beschikbaar zijn.
Met vriendelijke groet, Albert

Wat is geweest?

Zondag 30 juli 2017: Nationale Oldtimerdag Zandvoort
Ook dit jaar had ik weer ruimte gereserveerd op de Nationale Oldtimerdag. Er was plaats voor 15 auto’s. Helaas waren we maar met 10 auto’s. Een geluk bij een ongeluk dat me maar beperkt ruimte hadden. Als er inderdaad 15 auto’s waren gekomen waren we plaats tekort gekomen. Ik ga daarover nog contact opnemen bij het organisatiebureau. Alle auto’s waren wel Datsun/Nissan. Dit was ook wel een keer leuk en ik heb wel de indruk dat diegenen die wel zijn gekomen, een leuke dag hebben gehad. Dus volgend jaar maar weer. Albert

Aktiviteitenkalender

Zaterdag 9 september 2017: Oldtimerdag in De Bilt
In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte ui.
Oldtimerdag De Bilt
Marktdag De Bilt [marktdag@marktdagdebilt.nl]
Anco de Rooij
06-17289119

Zaterdag 30 september 2017
Wij van auto sport vereniging Hellendoorn houden op zaterdag middag 30 september a.s. nog weer een oldtimer meeting , dit ter afsluiting van seizoen 2017.
Meestal gaan de klassiekers in oktober de garage weer in voor de winter.
Wij houden dit gratis evenement op de evenementen weide in Nijverdal.
Dus heeft u nog een leuke klassieker of youngtimer auto of brommer staan kom dan naar de evenementenweide op 30 september.
Wel even aanmelden via info@asvhklassiek.nl
Baan Twente B.V.

Zondag 22 oktober 2017: Najaarstocht Nippon Classic Cars
We verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant De Goudreinet, Zelderseweg 63, 3784 LN TERSCHUUR. Dit is een wegrestaurant aan de snelweg A1, daar waar de A30 aansluit op de A1.
Bij het oprijden van de parkeerplaats meteen links om de hoek verzamelen. En een beetje bij elkaar gaan staan. Het restaurant is dan even een stukje lopen maar de andere bezoekers hebben dan geen last van ons. Tijdstip van samenkomst heb ik gewijzigd naar 11.30 uur. Bijdrage aan de tocht is 2,50 euro per persoon. Kinderen zijn vrij. De consumpties in alle restaurants zijn voor eigen rekening.

Het wordt een mooie tocht.

Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org.
En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert
NIPPON-NIEUWS 4

JULI 2017

Goedenavond allemaal,

Wat heb ik allemaal gedaan in het kader van mijn auto-liefhebberij?

Nou, ik ben naar De Blesse gereden om eens een diner bij te wonen dat wordt georganiseerd door het blad Auto en Motor Klassiek. Ik heb zeer genoten van het eten en van de andere klassiekers die door de andere bezoekers waren meegebracht.

Ik heb deelgenomen aan het Brandstoffenfestival te Borculo. Dit bestond uit een toerrit door Achterhoek en Hof van Twente met daarna een plekje zoeken in het stadje Borculo. De winkels waren open, er was muziek en kinderen konden een ritje maken als passagier in een oude brandweerauto. Dit was een gedeelte van de activiteiten.

En, nu ik de kans had heb ik opnieuw het gras in Gemert weer eens bezocht na er sinds 2009 niet meer te zijn geweest. Ondanks de regen die in het begin viel werd het toch een fijne dag mer zeer veel mooie auto en ook wel de nodige klassiekers. Uiteindelijk was dat mijn persoonlijke doel.

Als jullie eens ergens een festival of bijeenkomst bezoeken, vertel er eens over en stuur een mailtje naar mij, dan plaats ik dit in de eerstvolgende Nippon Nieuws. Anderen worden op deze manier ook nieuwsgierig naar bepaalde bijeenkomsten.

Kortom, bijgevoegd weer een aantal evenementen die je kunt bezoeken. Let op, soms moet je je aanmelden.

Met vriendelijke groet en een fijne vakantie,

Albert

Aktiviteitenkalender

Zondag 30 juli 2017: Nationale Oldtimerdag Zandvoort
Ook dit jaar heb ik weer ruimte gereserveerd op de Nationale Oldtimerdag. Er is plaats voor 15 auto’s. Mochten er meer komen dan schuiven we allemaal een beetje in. Een plattegrond zal worden opgestuurd zodra ik deze heb ontvangen. Volgens de organisatie wordt het een mooie dag met veel bekijks en spektakel.
Ik heb al van verschillende kanten gehoord dat er belangstelling is maar graag zie ik even een aanmelding met daarbij het merk en type van de auto waarmee je denkt te komen.
Iwan en Patrick alvast bedankt voor jullie aanmelding.

De clubpaddock is open vanaf 08.00 uur.
Kaartcontrole en kaartverkoop vindt plaats voordat je door de tunnel kunt rijden. Volg de aanwijzingen op van de organisatie.
De clubcode voor ons is RC02.
Binnenkort ontvang ik een aparte mail om het clubautoticket uit te printen. Na opgave van deelname zal ik deze mail aan de deelnemers toesturen. Dan kan men deze zelf uitprinten. Dit ticket dient op 30 juli duidelijk zichtbaar op de voorruit bevestigd te worden. De clubleden hebben dan gratis toegang. De passagiers betalen het reguliere tarief in de voorverkoop of ter plaatse aan de kassa. Voorverkoop kan via www.nationaaloldtimerfestival.nl en vervolgens naar de online ticketshop.

Albert

Zaterdag 9 september 2017: Oldtimerdag in De Bilt
In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte ui.
Oldtimerdag De Bilt
Marktdag De Bilt [marktdag@marktdagdebilt.nl]
Anco de Rooij
06-17289119

Zondag 22 oktober 2017: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar kunnen jullie alvast weer de agenda’s trekken voor de tochten van Nippon Classic Cars. Waar we starten en waar we heengaan kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof een mooie tocht. Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert
NIPPON-NIEUWS 3

APRIL 2017

Hallo allemaal,

Bijgaand op de valreep voordat ik vertrek met de caravan om een aantal weken naar Oostenrijk te gaan nog even een Nieuwsbrief.
Hierin staan alleen de ontvangen aktiviteiten van diverse clubs en uiteraard ook de eigen activiteiten. Denk aan de opgave voor Zandvoort op 30 juli en ook voor de Najaarstocht kan alvast inschrijving worden gedaan, hoewel de samenkomst nog moet worden georganiseerd, staat al wel de datum vast en dat is 22 oktober.

Ik wens allen een prettige vakantie en we zien elkaar weer op een van de bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,

Albert

Aktiviteitenkalender

Zondag 7 mei 2017: Oldtimermeeting Nijverdal
Dit evenement word gehouden in samenwerking met de Nijverdals middenstand en is nog gratis ook.
Als je van plan bent om te komen , wel even aanmelden via info@asvhklassiek.nl
Want via deze digitale weg krijgen de deelnemers een bevestiging en plattegrond en route beschrijving.
Alleen komen kijken kan natuurlijk ook rond om het centrum is het vrij parkeren .
Bertus Hengstman

Donderdag 25 mei 2017: Oldtimertreffen 2017 in Aalten
Alweer voor het vierde jaar bieden wij tijdens het Meifeest in Aalten de mogelijkheid, Oldtimers te presenteren aan het publiek.
Bezoek deze dag ons mooie dorp met de historische kern, aan de grens met Bocholt (DE).
Geen Oldtimer show zonder jullie aanmeldingen!
Graag nodigen we je uit om donderdag 25 mei 2017 tijdens het Meifeest Aalten jullie Oldtimer te komen presenteren. We hopen weer op mooi weer en een lekkere temperatuur!
Net als voorgaande jaren ontvangen Oldtimer bezitters, consumptiebonnen te besteden bij de Horeca in het centrum van Aalten en een mooi Rallybord als aandenken
Programma:
Aanrijden: 10:00 uur
Start Meifeest: 11:00 uur
Presentatie Oldtimers op de Markt: 13:00 uur
Deze dag is er een mogelijkheid tot een gezamenlijke rit door Aalten
Mail voor vragen of opgave naar info@sap-aalten.nl
Direct opgeven kan ook via de website: www.meifeest-aalten.nl
(Aan deelname zijn geen kosten verbonden)

Zaterdag 27 mei 2017: Oldtimerdag 100 jarig bestaan van Lions Internationaal
In het kader van het 100-jarig bestaan van serviceclub Lions International organiseert Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard op zaterdag 27 mei 2017 in IJsselstein een Oldtimerdag. Het gaat om een toertocht van 70 km door een mooi stukje van de Lopikerwaard met 100 klassieke en antieke voertuigen, met een
leeftijd van 40 jaar en ouder.
De deelnemers verzamelen zich vanaf 08.30 uur bij koffie met iets lekkers in de binnenstad van IJsselstein, t.w. bij het Fulcotheater, Overtoom 3, 3401 BK
IJsselstein.
Daar wordt u ingeschreven, ontvangt u uw welkomstpakket en de instructies voor het parkeren en krijgt u te horen van waar de toertocht rond 12:00 uur vertrekt (met terugkomst van de auto's in IJsselstein om ongeveer 14:30 uur).
De deelnamekosten bedragen € 15,= voor de auto en € 5,= per persoon voor een lunchpakket.
Aanmeldingsformulier en gegevens voor deelname kunt u vinden op onze website http://www.lionsijsselstein.nl/oldtimerdag-27-mei-2017,druk op Go Back Home en daarna de ronde knop van ''Çentennial celebration 100''.

Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard www.lionsijsselstein.nl
Betaling van de verschuldigde deelnamekosten dient vooraf te geschieden op de bankrekening van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard, rekening nummer NL27 ABNA 0556 7391 40, onder vermelding van "Inschrijving Oldtimerdag 27 mei 2017".
Voor informatie: Ad Sturkenboom, ahsturkenboom@hotmail.com , tel. 06-26078551 of 030-6881100.

Zondag 28 mei 2017: Japan Classic Day voor alle Japanse automerken.
Classic Park Boxtel. Info en tickets: www.japanclassicsay

LuciVer-rit 25 juni 2017
Wat gaat de tijd toch snel, het is al weer bijna een jaar geleden dat O.V.W. en LuciVer zorginstelling een feestdag organiseerden voor de bewoners van zorginstelling LuciVer.
Door de vele enorm enthousiaste reacties van de bewoners (men heeft het er nu nog steeds over!) wordt een dergelijke feestelijke dag ook dit jaar weer georganiseerd met o.a. een oldtimerrit, muziek, uitreiking beker voor de mooiste oldtimer, een frietkraam, enz. enz. Deze feestelijke dag vindt plaats op 25 juni a.s.

Ouderen in een zorginstelling komen vaak niet meer of moeilijk uit huis. Graag willen wij ze deze kans bieden, door middel van een oldtimer autorit in de omgeving van het mooie Maas en Waal, en hen opnieuw een onvergetelijke dag te bezorgen.

Om de oldtimerrit tot een succes te maken, vragen wij iedereen die in het bezit is van een oldtimer, of mogelijk iemand kennen met een oldtimer, zich te melden. De bedoeling is dat de voertuigen gedurende de dag op het terrein van LuciVer bezichtigd kunnen worden en dat bewoners een rit wordt aangeboden in één van de voertuigen.

Wij hopen ook in 2017 weer veel bewoners blij te kunnen maken op deze dag.

Wilt u meedoen? U kunt zich aan melden middels een mail naar naar oldtimervriendenwijchen@ziggo.nl
Indien u geen e-mail hebt, kunt u een brief opsturen naar:
K. Reijers, Aalsburg 3113, 6602 WR Wijchen.

Er zijn geen kosten aan uw deelname verbonden; iedereen die zich aanmeldt krijgt gratis een aantal consumpties en een rallybord voor de oldtimer.
Wij hopen op een enorme opkomst.

Vertrek en aankomst bij LuciVer, Leemweg 134 te Wijchen
Verzamelen vanaf 12.30 uur
Vertrek om 14.00 uur

Met een vriendelijke oldtimer groet,
Oldtimer Vrienden Wijchen / Stichting LuciVer
oldtimervriendenwijchen@ziggo.nl, Leemweg 134, 6603AM Wijchen

Zondag 2 juli 2017: Japan Classic Sunday 2017 /JCS2017
Lokatie: Cafe Restaurant De Koksehoeve, Koksedijk 25, 5421 ZB Gemert
Programma
• 10:00 - inrijden
• Tussen 14:00 en 15:00 - start toerrit (individueel en vrijwillig ongeveer 50km)
• 17:00 - Einde Japan Classic Sunday

De toegang tot het evenement is gratis.
http://www.japanclassicsunday.nl/info.htm

Goedemiddag Albert,
Bovenstaand de basis info voor het JCS. Na de wederopstanding is de opkomst met doelgroepauto's leuk gestegen, normaliter verwachten we altijd een kleine 300 auto's en het afgelopen jaar hebben we een kleine 400 auto's mogen begroeten. Maar belangrijker nog: gezellige mensen, mooie en leuke auto's en een topsfeer! Graag zien we dit jaar weer een mooie mix van alle Japanse klassiekers en youngtimers in Gemert.
Groeten, Marco, Iwan, Patrick, Eric en Noortje.

Zondag 30 juli 2017: Nationale Oldtimerdag Zandvoort
Ook dit jaar heb ik weer ruimte gereserveerd op de Nationale Oldtimerdag. Er is plaats voor 15 auto’s. Mochten er meer komen dan schuiven we allemaal een beetje in. Een plattegrond zal worden opgestuurd zodra ik deze heb ontvangen. Volgens de organisatie wordt het een mooie dag met veel bekijks en spektakel. Albert

Zaterdag 9 september 2017: Oldtimerdag in De Bilt
In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte ui.
Oldtimerdag De Bilt
Marktdag De Bilt [marktdag@marktdagdebilt.nl]
Anco de Rooij
06-17289119

Zondag 22 oktober 2017: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar kunnen jullie alvast weer de agenda’s trekken voor de tochten van Nippon Classic Cars. Waar we starten en waar we heengaan kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof een mooie tocht. Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert
NIPPON-NIEUWS 2

MAART 2017

Goedenmiddag alle leden van Nippon Classic Cars,

Dit is deze keer het Nippon Nieuws, deels omdat aan de ene kant de tijd erg kort is en deels omdat ik alleen maar de aktieviteiten opnieuw onder de aandacht kan brengen. Deze heb onderstaand bijgevoegd.
Hierin dient als extra punt te worden opgenomen het Brandstoffenfestival te Borculo op 25 juni 2017.
Zoek maar eens onder Brandstoffenfestival Borculo. Op deze site staat meteen een inschrijvingsformulier.

Dankbetuiging
Ook heb ik een Dankbetuigingskaartje ontvangen voor de blijken van belangstelling voor het overlijden van Arie van Leeuwen. Zijn familie zegt dank voor de getoonde eer.

De 500 gepasseerd
Het aantal ingeschreven auto’s heeft de 500 overschreden. Helaas zit ik nog steeds op een aantal foto’s te wachten dus staat een auto die wel is aangemeld voor de site er nog steeds niet op dan verzoek ik de ontbrekende gegevens op te sturen.

Voorjaarstocht
Dan het, denk ik, het belangrijkste punt: Het is weer gelukt om voor de Voorjaarstocht op zaterdag 1 april een mooie tocht uit te zetten. Samen met Fia ben ik onlangs op pad geweest met eerst mooi weer en later regen. Dit is dus een afspiegeling hoe het op 1 april zou kunnen zijn, maar ik hoop toch op mooi weer.
We verzamelen opnieuw bij De Ughelse berg/Het Leesten aan de Hoenderloseweg 191, 7339 GG in Ugchelen. Ter plekke geeft de navigatie iets anders aan, maar dan kun je de borden volgen. Diegene die het eerste aanwezig is moet maar een plekje zoeken, maar niet meteen links omdat daar veel mensen parkeren die de hond uitlaten en daarom zo dicht mogelijk bij het bos willen zitten. Ergens in het midden is waarschijnlijk de beste plaats voor ons.
Je hoeft niet vroeger aanwezig te zijn dan 11.00 uur omdat we toch niet voor 12.00 uur vertrekken. Misschien wordt het wel 12.30. Dit houdt verband met de afspraak voor de geplande pauzetijd.
Zoals we gewend zijn kunnen kinderen gratis mee. De volwassenen dragen bij in de kosten door een afdracht van 2,50 € per persoon. Reeds nu wil ik allen die gaan meedoen een fijne dag toewensen.


Aktiviteitenkalender

Zaterdag 1 april 2017: Voorjaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar weer een Nippon Classic Cars voorjaarstocht. We verzamelen opnieuw bij De Ughelse berg/Het Leesten aan de Hoenderloseweg 191, 7339 GG in Ugchelen. Ter plekke geeft de navigatie iets anders aan, maar dan kun je de borden volgen. Diegene die het eerste aanwezig is moet maar een plekje zoeken, maar niet meteen links omdat daar veel mensen parkeren die de hond uitlaten en daarom zo dicht mogelijk bij het bos willen zitten. Ergens in het midden is waarschijnlijk de beste plaats voor ons.
Je hoeft niet vroeger aanwezig te zijn dan 11.00 uur omdat we toch niet voor 12.00 uur vertrekken. Misschien wordt het wel 12.30. Dit houdt verband met de afspraak voor de geplande pauzetijd.
Zoals we gewend zijn kunnen kinderen gratis mee. De volwassenen dragen bij in de kosten door een afdracht van 2,50 € per persoon. Reeds nu wil ik allen die gaan meedoen een fijne dag toewensen.
Opgave is mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert

Zondag 2 april 2017: Oost Brabant Rit
Een historische rit waarin rijplezier voorop staat!
Op zondag 2 april organiseert de Auto Sport Club Boxmeer en omstreken weer de Oost Brabant Rit. De start van de 55e editie zal wederom plaatsvinden bij de Weijer in Boxmeer.
Dit unieke, historische auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van de kaartlees-sport of recreatief
toeren. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto.
Inschrijving 55e Oost Brabant Rit is geopend!
Club Boxmeer e.o. [info@ascboxmeer.nl]

Donderdag 25 mei 2017: Oldtimertreffen 2017 in Aalten
Alweer voor het vierde jaar bieden wij tijdens het Meifeest in Aalten de mogelijkheid, Oldtimers te presenteren aan het publiek.
Bezoek deze dag ons mooie dorp met de historische kern, aan de grens met Bocholt (DE).
Geen Oldtimer show zonder jullie aanmeldingen!
Graag nodigen we je uit om donderdag 25 mei 2017 tijdens het Meifeest Aalten jullie Oldtimer te komen presenteren. We hopen weer op mooi weer en een lekkere temperatuur!
Net als voorgaande jaren ontvangen Oldtimer bezitters, consumptiebonnen te besteden bij de Horeca in het centrum van Aalten en een mooi Rallybord als aandenken
Programma:
Aanrijden: 10:00 uur
Start Meifeest: 11:00 uur
Presentatie Oldtimers op de Markt: 13:00 uur
Deze dag is er een mogelijkheid tot een gezamenlijke rit door Aalten
Mail voor vragen of opgave naar info@sap-aalten.nl
Direct opgeven kan ook via de website: www.meifeest-aalten.nl
(Aan deelname zijn geen kosten verbonden)

Zaterdag 27 mei 2017: Oldtimerdag 100 jarig bestaan van Lions Internationaal
In het kader van het 100-jarig bestaan van serviceclub Lions International organiseert Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard op zaterdag 27 mei 2017 in IJsselstein een Oldtimerdag. Het gaat om een toertocht van 70 km door een mooi stukje van de Lopikerwaard met 100 klassieke en antieke voertuigen, met een
leeftijd van 40 jaar en ouder.
De deelnemers verzamelen zich vanaf 08.30 uur bij koffie met iets lekkers in de binnenstad van IJsselstein, t.w. bij het Fulcotheater, Overtoom 3, 3401 BK
IJsselstein.
Daar wordt u ingeschreven, ontvangt u uw welkomstpakket en de instructies voor het parkeren en krijgt u te horen van waar de toertocht rond 12:00 uur vertrekt (met terugkomst van de auto's in IJsselstein om ongeveer 14:30 uur).
De deelnamekosten bedragen € 15,= voor de auto en € 5,= per persoon voor een lunchpakket.
Aanmeldingsformulier en gegevens voor deelname kunt u vinden op onze website http://www.lionsijsselstein.nl/oldtimerdag-27-mei-2017,druk op Go Back Home en daarna de ronde knop van ''Çentennial celebration 100''.

Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard www.lionsijsselstein.nl
Betaling van de verschuldigde deelnamekosten dient vooraf te geschieden op de bankrekening van Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard, rekening nummer NL27 ABNA 0556 7391 40, onder vermelding van "Inschrijving Oldtimerdag 27 mei 2017".
Voor informatie: Ad Sturkenboom, ahsturkenboom@hotmail.com , tel. 06-26078551 of 030-6881100.

Zondag 28 mei 2017: Japan Classic Day voor alle Japanse automerken.
Classic Park Boxtel. Info en tickets: www.japanclassicsay

Zondag 30 juli 2017: Nationale Oldtimerdag Zandvoort
Ook dit jaar heb ik weer ruimte gereserveerd op de Nationale Oldtimerdag. Er is plaats voor 15 auto’s. Mochten er meer komen dan schuiven we allemaal een beetje in. Een plattegrond zal worden opgestuurd zodra ik deze heb ontvangen. Volgens de organisatie wordt het een mooie dag met veel bekijks en spektakel. Albert

Zaterdag 9 september 2017: Oldtimerdag in De Bilt
In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte ui.
Oldtimerdag De Bilt
Marktdag De Bilt [marktdag@marktdagdebilt.nl]
Anco de Rooij
06-17289119

Zondag 7 mei 2017: Oldtimermeeting Nijverdal
Dit evenement word gehouden in samenwerking met de Nijverdals middenstand en is nog gratis ook.
Als je van plan bent om te komen , wel even aanmelden via info@asvhklassiek.nl
Want via deze digitale weg krijgen de deelnemers een bevestiging en plattegrond en route
beschrijving.
Alleen komen kijken kan natuurlijk ook rond om het centrum is het vrij parkeren .
Bertus Hengstman

Zondag 22 oktober 2017: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar kunnen jullie alvast weer de agenda’s trekken voor de tochten van Nippon Classic Cars. Waar we starten en waar we heengaan kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof een mooie tocht. Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert
NIPPON-NIEUWS 1

FEBRUARI 2017

Aan het begin van het nieuwe jaar

We hebben de jaarwisseling weer overleefd. De 1200 Coupé is weer met glans door de APK-keuring gekomen nadat er wel voor duizend euro laswerk is verricht. Maar op deze plekken gaat hij hij mij dus overleven. Tevens heb ik de laatste delen laten spuiten. Nu nog even opbouwen, maar dan moet het wel wat warmer weer worden want ik heb geen verwarming in de stalling. Ik wil hiermee even aangeven dat onze hobby af en toe flinke offers vraagt maar dat weerhoudt de echte liefhebbers niet om te stoppen met deze hobby. Ik heb namelijk al 4 nieuwe auto’s binnen in dit nieuwe jaar. We gaan nog steeds vooruit. Ik wens u allen een goed autojaar en binnenkort weer mooie tochten met uw vierwieler.
Albert


Overlijdensbericht Arie van Leeuwen

Heden bereikte mij het bericht dat ons lid, de heer Arie van Leeuwen is overleden.
Arie was al heel lang lid van Nippon Classic Cars.
In deze periode heeft hij nog diverse keren onze meetings bezocht.
Helaas is hij de laatste jaren niet meer in staat gebleken om de club te bezoeken.
Hij las echter nog wel steeds het Nippon Nieuws. Hij bleef dus wel op de hoogte van het reilen en zeilen. We zullen hem missen.
Albert


Hoi Albert,
Bedankt voor deze mededeling.
Groet Willem Hofstede

Hallo Albert,
Triest. Bedankt voor het doorgeven.
Groeten, Nico

Hallo Albert
Geen leuk bericht ,ik ken hem niet maar wens iedereen heel veel sterkte .
Groeten Bert Kampherbeek

GA Albert,
Altijd veel te jong om weg te gaan, namens mijn echtgenote en mij ook onze innige deelneming voor alle
Betrokkenen.
Spierings Nol sr.


Aktiviteitenkalender

Zaterdag 1 april 2017: Voorjaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar kunnen jullie alvast weer de agenda’s trekken voor de tochten van Nippon Classic Cars. Waar we starten en waar we heengaan kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof een mooie tocht. Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert

Zondag 2 april 2017: Oost Brabant Rit
Een historische rit waarin rijplezier voorop staat!
Op zondag 2 april organiseert de Auto Sport Club Boxmeer en omstreken weer de Oost Brabant Rit. De start van de 55e editie zal wederom plaatsvinden bij de Weijer in Boxmeer.
Dit unieke, historische auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van de kaartlees-sport of recreatief
toeren. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto.
Inschrijving 55e Oost Brabant Rit is geopend!
Club Boxmeer e.o. [
info@ascboxmeer.nl]

Zondag 7 mei 2017: Oldtimermeeting Nijverdal
Dit evenement word gehouden in samenwerking met de Nijverdals middenstand en is nog gratis ook.
Als je van plan bent om te komen , wel even aanmelden via info@asvhklassiek.nl
Want via deze digitale weg krijgen de deelnemers een bevestiging en plattegrond en route beschrijving.
Alleen komen kijken kan natuurlijk ook rond om het centrum is het vrij parkeren .
Bertus Hengstman

Donderdag 25 mei 2017: Oldtimertreffen 2017 in Aalten
Alweer voor het vierde jaar bieden wij tijdens het Meifeest in Aalten de mogelijkheid, Oldtimers te presenteren aan het publiek.
Bezoek deze dag ons mooie dorp met de historische kern, aan de grens met Bocholt (DE).
Geen Oldtimer show zonder jullie aanmeldingen!
Graag nodigen we je uit om donderdag 25 mei 2017 tijdens het Meifeest Aalten jullie Oldtimer te komen presenteren. We hopen weer op mooi weer en een lekkere temperatuur!
Net als voorgaande jaren ontvangen Oldtimer bezitters, consumptiebonnen te besteden bij de Horeca in het centrum van Aalten en een mooi Rallybord als aandenken
Programma:
Aanrijden: 10:00 uur
Start Meifeest: 11:00 uur
Presentatie Oldtimers op de Markt: 13:00 uur
Deze dag is er een mogelijkheid tot een gezamenlijke rit door Aalten
Mail voor vragen of opgave naar info@sap-aalten.nl
Direct opgeven kan ook via de website: www.meifeest-aalten.nl
(Aan deelname zijn geen kosten verbonden)

Zaterdag 27 mei 2017: Oldtimerdag 100 jarig bestaan van Lions Internationaal
In het kader van het 100-jarig bestaan van serviceclub Lions International organiseert Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard op zaterdag 27 mei 2017 in IJsselstein een Oldtimerdag. Het gaat om een toertocht van 70 km door een mooi stukje van de Lopikerwaard met 100 klassieke en antieke voertuigen, met een leeftijd van 40 jaar en ouder.
De deelnemers verzamelen zich vanaf 08.30 uur bij koffie met iets lekkers in de binnenstad van IJsselstein, t.w. bij het Fulcotheater, Overtoom 3, 3401 BK IJsselstein.
Daar wordt u ingeschreven, ontvangt u uw welkomstpakket en de instructies voor het parkeren en krijgt u te horen van waar de toertocht rond 12:00 uur vertrekt (met terugkomst van de auto's in IJsselstein om ongeveer 14:30 uur).
De deelnamekosten bedragen € 15,= voor de auto en € 5,= per persoon voor een lunchpakket.
Aanmeldingsformulier en gegevens voor deelname kunt u vinden op onze website http://www.lionsijsselstein.nl/oldtimerdag-27-mei-2017,druk op Go Back Home en daarna de ronde knop van ''Çentennial celebration 100''.

Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard ahsturkenboom@hotmail.com , tel. 06-26078551 of 030-6881100.

Zondag 28 mei 2017: Japan Classic Day voor alle Japanse automerken.
Classic Park Boxtel. Info en tickets: www.japanclassicsay

Zondag 30 juli 2017: Nationale Oldtimerdag Zandvoort
Ook dit jaar heb ik weer ruimte gereserveerd op de Nationale Oldtimerdag. Er is plaats voor 15 auto’s. Mochten er meer komen dan schuiven we allemaal een beetje in. Een plattegrond zal worden opgestuurd zodra ik deze heb ontvangen. Volgens de organisatie wordt het een mooie dag met veel bekijks en spektakel. Albert

Zaterdag 9 september 2017: Oldtimerdag in De Bilt
In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte ui.
Oldtimerdag De Bilt
Marktdag De Bilt [marktdag@marktdagdebilt.nl]
Anco de Rooij
06-17289119

Zondag 22 oktober 2017: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Ook dit jaar kunnen jullie alvast weer de agenda’s trekken voor de tochten van Nippon Classic Cars. Waar we starten en waar we heengaan kan ik nog niet zeggen. Maar ik beloof een mooie tocht. Opgave is uiteraard al mogelijk bij mij via ag.dolleman@nipponclassiccars.org. En graag hoop ik op een grote opkomst want daar doe ik het voor.
Albert


Ontvangen van Arnold Spierings:

Beste ARNOLD SPIERINGS

De BFOV wordt overspoeld met vragen betreffende de LEZ (LOW EMISSION ZONE) en begrijpt de ongerustheid van onze oldtimerliefhebbers. Na Antwerpen, zullen ook Gent, Mechelen, … en wie weet welke andere Vlaamse gemeente nog, een LEZ invoeren.
Dit brengt uiteraard het oldtimertijdperk in gevaar, niet alleen onze hobby maar ook de economie die onze hobby met zich meebrengt.
De BFOV ontvangt eerstdaags een advies van een advocatenkantoor en werkt aan een actieplan om de Vlaamse Regering ervan te overtuigen om de kaderwetgeving aan te passen waar er een duidelijke, uniforme en aanvaardbare oplossing wordt omschreven voor onze oldtimers.
Brussel zal vanaf 2018 ook een LEZ invoeren maar daar hebben we als federatie de enige juiste uitzondering bekomen namelijk voor alle oldtimers van meer dan 30 jaar oud zonder bijkomende belasting. Laten we hopen dat de Vlaamse Regering ons hierin zal volgen.
Voor de inwoners van Wallonië kunnen we melden dat er nog geen intenties zijn, maar waarschijnlijk zal het niet lang meer duren
of de Waalse Regering zal volgen met een dergelijke kaderwetgeving.
We roepen alle oldtimerliefhebbers op om onze berichtgeving de komende weken goed op te volgen.
Wees ervan overtuigd dat we alles in het werk stellen om onze hobby naar de toekomst toe veilig te stellen.
Peeter Henning
CEO BFOV
NIPPON-NIEUWS 5

DECEMBER 2016

Aan het einde van het jaar

Het is altijd een tijd van overpeinzingen, zo aan het eind van het jaar. Aan het begin van het jaar zag het eruit
Dat we dit jaar wel de 500-ste auto zouden kunnen inschrijven, maar dat is helaas niet gelukt. Misschien dat het in 2017 wel lukt. De aanwas was wel behoorlijk, maar na de zomerperiode is het echtereen beetje stil gevallen. Maar zodra in 2017 de nieuwe zomerperiode begint is de verwachting dat dit weer aan zal trekken.
Onze bijeenkomsten zijn boven verwachting goed bezocht en hier gaan we uiteraard mee door. Helaas kan ik nog geen data noemen omdat ik afhankelijk ben van andere (grotere) organisaties maar zoals jullie van mij gewend zijn zal ik hier aandacht aan besteden zodra er iets bekend is. Wel kan ik al meedelen dat de Voorjaarsrit op een zaterdag en de Najaarsrit op een zondag zullen worden verreden.
Albert


Uitlaat van rvs

Ik dank allen die hebben gereageerd op mijn vraag betreffende een rvs-uitlaat. Ik denk dat ik bij een voorkomende gelegenheid hierover toch ga nadenken.
Albert


ALLEN EEN PRETTIG KERSTFEEST EN EEN
VOORSPOEDIG EN VOORAL GEZOND 2017NIPPON-NIEUWS 4

OKTOBER 2016

Nog niet aan het einde van het jaar

Nog even een kort Nippon Nieuws omdat het stil is in Nederland. Als ik geen, of op een tijdstip dat ik zelf op vakantie ben, berichten ontvang kan ik deze niet plaatsen of er op een andere manier op reageren. Misschien heb ik in de Kerstuitgave wel meer te berichten. Nu dus alleen over de Najaarstocht en een vraag over een uitlaat. Tot de volgende keer.

Najaarstocht Nippon Classic Cars

Op 27 augustus verzamelden we ons opnieuw bij De Ugchelse Berg / Het Leesten te Ugchelen, tussen 11.00 en 12.00 uur, net als bij de Voorjaarstocht.
De opkomst was deze keer wat minder hetgeen waarschijnlijk heeft gelegen aan het feit dat het enerzijds op zaterdag was en anderzijds zeer vroeg. Voor de zaterdag kan ik geen andere verklaring geven dan dat er misschien velen hebben moeten werken. 4 afschrijvingen heb ik hiervoor binnengekregen, plus achteraf nog 1 wegens vakantie.
Voor de oorzaak dat het zeer vroeg in het seizoen was heb ik wel een verklaring. Het was namelijk de bedoeling om de paarse heide te laten zien. En dat is volgens mij prima gelukt op de Posbank.
Desondanks waren we toch met 9 auto’s en in totaal met 13 personen, hetgeen misschien ook wel beter paste in het Restaurant waar we de pauze hebben genoten op het terras.
Om ongeveer 13.00 uur zijn we vertrokken vanaf de Ugchelse Berg en aanvankelijk hebben we de weg gevolgd richting Ede, bij Otterlo zijn we echter afgeslagen richting Arnhem, waardoor we heel mooiw weg gingen rijden met de zon van boven en aan beide zijden volledig ingesloten door de bossen. Via Schaarsbergen en Rozendaal en Rheden waar we pauze zouden houden. Om ongeveer 14.00 uur kwamen we hier aan. Tot hier waren de deelnemers er al van overtuigd dat het een mooie tocht zou zijn/worden.
Na een uurtje hier vertoeft te hebben hebben we de motoren weer aangetrapt en toen zijn we de Posbank opgereden met aan alle kanten de bloeiende paarse heide, een lust voor het oog. Maar ook de echte autorijder kwam hier aan zijn trekken. Deze weg is namelijk bezaaid met klimbergjes, afdalinkjes en haarspeldbochten. Dus hebben we eens te meer bewezen dat ook auto’s die ruim 40 jaar oud zijn hier prima mee overweg kunnen. We kwamen weer uit in Rozendaal en via dezelfde weg als we gekomen waren gingen we nu richting Oosterbeek. Hier was het oppassen geblazen met overal zebrapaden en verkeerslichten. Ook hier zonder kleerscheuren doorgekomen. Vervolgens dwars door studentenstad Wageningen, over de Grebbenberg langs de oorlogsgraven om uiteindelijk te Rhenen bij Restaurant Cunera op de parkeerplaats te eindigen alwaar de stoet werd ontbonden.
Ongeveer de helft van de deelnemers vertrok meteen na afscheid genomen te hebben. De andere helft heeft nog een tijd doorgebracht, nagepraat en wat gedronken.
Samen met de deelnemers vond ik het een mooie tocht, vergezeld van prachtig weer. Ik dank allen voor deelname aan deze tocht en zeg tot ziens de volgende keer.


Uitlaat van rvs

Het wordt steeds moeilijker om nog aan orginele uitlaten voor mijn 1200-tjes te komen. Nu weet ik wel dat met bijna gelijke uitlaatdelen telkens wel weer iets te maken is, maar dat is natuurlijk niet de ultieme oplossing.
Daarom hoor graag reacties van mensen die een rvs uitlaat hebben laten monteren. Dus wat zoiets kost, of het aan te raden is, hoe lang de levensduur is. Al dat soort zaken. Wie laat zich horen?
Albert
NIPPON-NIEUWS 3

AUGUSTUS 2016

Na de vakantie

We zijn weer thuis. Voor mezelf is dat altijd weer even wennen omdat ik een aantal maanden met de caravan op stap ben geweest in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Je gaat heel anders leven in zo’n periode waarin alles toch een beetje losser gaat. Opnieuw heel veel gezien en ontzettend veel buiten geweest ondanks het feit dat het toch wel veel geregend heeft. Maar een bui is bijvoorbeeld in Italië redelijk vlug weer voorbij en het voordeel is dat het daarbij niet koud is zoals in Nederland. En na de bui schijnt de zon weer. En wat bij blijft zijn de mooie momenten van een vakantie. Ik hoop dat jullie allen ook een goede vakantie hebben gehad, misschien niet zo lang en zo ver als ik, misschien wel in Nederland. Ontspannen is wat de klok slaat.
Nu komt de nazomer eraan en de plicht van het werk roept weer. Dus alles wordt weer gewoon zoals het was voor de vakantie en waar de meesten onder ons weer een jaar op moeten teren.
We hebben onze auto’s weer uit de stalling gehaald, hebben de olie en het koelwater gecontroleerd en de banden weer op spanning gebracht en voorzichtig de sleutel omgedraaid en vastgesteld dat ze nog steeds willen starten en weer ons eerste ritje gemaakt. Voor mij was de eerste rit weer naar het Nationaal Oldtimerfestival te Zandvoort. En binnenkort de Najaarstocht waar ik weer een groot aantal van jullie hoop te begroeten.
Albert

Zondag 31 juli 2016: Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort
Het zag er niet goed uit toen we ’s-Morgens om zes uur in de auto stapten. Het was grijs in de lucht, nog fris zo vroeg in de morgen. Maar toen we eenmaal op weg waren werd het al wat lichter. Het was nog niet druk op de snelweg dus we konden aardig doorrijden totdat we Amersfoort voorbij waren. Plotseling klonk er een donkere ruis alsof de radio plotseling geen ontvangst meer had met open luidsprekers. Ik merkte op dat dit wel heel erg klonk naar een lekke band. Dus onmiddellijk naar de vluchtstrook, mijn passagier uit laten stappen en bijna vast tegen de vangrail gaan staan. Ja hoor, de linkerachterband was helemaal plat. De oranje vestjes aan en de gevarendriehoek opgesteld. Krik eronder en het wiel eraf. Toen het reservewiel erop gezet. (Zul je net zien, toen ik de dag ervoor bij de plaatselijke benzinepomp de banden had gecontroleerd natuurlijk het reservewiel vergeten). Dus deze was zacht. Toen we alles weer hadden opgeborgen zijn we op een zeer rustige manier naar de benzinepomp gereden die zich gel
ukkig op zichtafstand bevond. Voor 50 cent konden we deze band ook weer op spanning brengen en onze reis vervolgen. Totale tijd die we verspeeld hebben was ongeveer een half uur. Als ik op de ANWB had moeten wachten had dit minimaal een uur geduurd. In het vervolg zal ik dus altijd zorgen voor een reserveband met voldoende spanning.
De band die lek was gegaan bleek bij nadere controle niet meer betrouwbaar dus daar moest een nieuwe voor komen. Omdat ik er echter niet van houd om op allerlei verschillende banden rond te rijden, één gewone, een radiaal en twee winterbanden heb ik maar besloten om vier nieuwe banden te kopen. Ik heb net de wielen met met de niewe banden weer opgehaald. Dus op de Najaarstocht op nieuwe sloffen. Zal best fijn rijden.
Op Zandvoort heel veel wind en als de zon achter de wolken verdween was het zelfs koud. Als de zon echter tevoorschijn kwam gingen alle jassen weer uit. Maar gelukkig bleef het droog op een paar druppels na.
Het deelnemersveld bestond uit 11 auto’s, teweten datsun 1200 De Luxe, 2 x Datsun Sunny Coupé, Datsun 1000, 2x Datsun Fairlady, Daihatsu Charade, Nissan ZX300 Twin Turbo, Suzuki Swift, Subaru Leone en een Toyota Crown. En in allerlei kleuren! Een leuk gezicht voor alle bezoekers van het festival. Ook de eigenaren hebben zich vermaakt op deze geslaagde dag. Helaas had een van de auto’s, toen deze wou vertrekken, last van een hinderlijke storing, zodat de ANWB op moest komen draven om dit te verhelpen. Maar uiteindelijk zijn allen weer tevreden huiswaarts gekeerd. Volgend jaar gaan we zeker weer.
Albert


Aktiviteitenkalender 2016

Zaterdag 27 augustus 2016: Najaarstocht Nippon Classic Cars

We gaan verzamelen bij De Ugchelse Berg / Het Leesten te Ugchelen, Hoenderlooseweg 191, 7339 GG Ugchelen, tussen 11.00 en 12.00 uur. Net als de Voorjaarstocht.

Vanaf de snelweg A1, voorbij het Van der Valk-hotel de Hoenderlooseweg inrijden en bij de eerste bocht naar links. Vanaf Ugchelen is het in de laatste bocht naar rechts aan de linkerkant.
Voor beiden: Het weggetje naar rechts inrijden en rechtuit de parkeerplaats gebruiken.
Evenementenregeling voor klassiekers is van toepassing.
Deelname is op eigen risico. De verteringen in diverse restaurants zijn voor eigen rekening. De kosten voor deelname zijn € 2,50 per persoon. Voor kinderen hoeft niet te worden betaald.
In de tocht zit een pauze waarin niet de bedoeling dat we uitgebreid gaan eten. Wel kunt u natuurlijk koffie/thee/of iets anders met bijlage bestellen, mocht u bijna omkomen van de honger.
Het einde van de rit is in de omgeving van Wageningen. Ik kan nog niet zeggen waar precies omdat ik de tocht nog moet controleren op onvolkomenheden. Graag hoor ik nog wie er allemaal mee gaan.
Albert

Zondag 4 september 2016: JapFest te Assen

Ook in 2016 kan JapFest natuurlijk niet ontbreken. Weer met een bomvol circuitprogramma!
Het reguliere kassatarief is € 20,- per persoon.
www.402automotive.com

Zaterdag 10 september 2016: Oldtimerdag in De Bilt

Op zaterdag 10 september 2016 vindt voor de 6de keer de Oldtimerdag in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting.
De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing.
Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte uit.
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
U vindt hier ook nog meer informatie en foto- en filmmateriaal van de vorige edities.
Anco de Rooij, Oldtimerdag De Bilt. Telefoon 06-17289119

Zaterdag 10 september 2016: Riverside Car Classic
In Dordrecht is een nieuw evenement voor bezitters van auto’s van 35 jaar en ouder opgezet: de Riverside Car Classic. Met als motto Ontspannen rijden, Culinair genieten, Informeel ontmoeten krijgen deelnemers een volledig verzorgde dag, inclusief een fraaie route. Hiervoor is de stichting Car2Business opgericht, zodat het een jaarlijks evenement kan worden; met telkenseen andere route, maar dezelfde formule. En met uiteindelijk een schenking aan een goed doel; want als organisatie is ‘winst maken’ niet het doel. Het evenement wordt gesteund door gekende regionale ondernemers en inmiddels zijn de eerste inschrijvingen ontvangen. De ontvangst en start en finish zijn dit jaar in automuseum Carel Wüst in Dordrecht; een pareltje in museumland. Er is nog ruimte voor inschrijvingen, dus wij stellen het erg op prijs als u dit evenement onder de aandacht van uw leden wilt brengen. Alle informatie is te vinden op www.car2business.nl en via de Facebookgroep RiversideCarCl
assic zijn actuele ontwikkelingen te volgen.
Elda PR - Harry Eskes [harry@eldapr.nl]

Zondag 25 september: Midland Classic Show in Almere
Gerda de Vos www.vriendenkring-klassiekers.nl
http://vriendenkring-klassiekers.nl/inschrijving-midland-classic-show/
https://www.facebook.com/vriendenkringklassiekers


Advies

Mitsubitsi Galant Sapporro 2ltr automaat

Graag zou ik advies van jullie krijgen over een Mitsubitsi Galant Sapporro 2ltr automaat.
Geheel origineel en goed in de lak met bouwjaar 1980. Deze auto is een garagevondst en heeft 22jaar onder de dekens gestaan en wordt momenteel rijklaar gemaakt.
Mijn vraag is of jullie weten wat deze auto momenteel waard is. U kunt me bereiken via messenger,Facebook,of op volgend tel nr 0611447758 bij voorbaat hartelijk dank.
Breur van Wijhe


Te Koop

Datsun 120y
Ik ben in bezit van een Datsun 120y die is in zeer goede staat en een Datsun Da Silvia die ook in goede staat is. Helaas moet ik ze verkopen liefst aan een liefhebber. Kunt u mij zeggen waar ik ze te koop kan aanbieden?
D.J. van Beelen [djvanbeelen@casema.nl]

Gezocht
Datsun 510 liefst een 1600
Weten julie iemand die zo een heeft of herdaan is is, uit nostalgie voor mijn pa hij had een sss . Mijn tel nr 0478811684.
[brecht.vandenberghe@icloud.com]

Op zoek naar Datsun 1200
Mijn schoonouders zijn op 27 augustus 40jaar getrouwd. Hiervoor zou ik het leuk vinden om ze op te halen in een originele Datsun, zoals de auto waarin ze getrouwd zijn. Volgens mij is het een B120? En die we kunnen huren voor een dag? Dat zou mooi zijn. Op internet kan ik er bar weinig vinden..
Koen Hilhorst [mailto:koen.hilhorst@ziggo.nl]

Aangeboden

Onderdelen klassiekers
Wij zijn een garagebedrijf dat reeds 50 jaar bestaat en sinds 3 jaar een nieuwe eigenaar heeft. De oude eigenaar hield van verzamelen en wij zijn langzaamaan de magazijnen aan het uitruimen en opruimen. Tijdens het opruimen kwamen wij veel nieuwe ‘oude’ onderdelen tegen. Wij vroegen ons af of uw leden hiermee iets kunnen. Het gaat om contactpunten, rotor, verdeelkap, condensator. Mocht een van uw leden of uzelf interesse hebben hoor ik dat graag.
Charlotte Thijssen. Autobedrijf van de Voort [info@autobedrijfvandevoort.nl]
NIPPON-NIEUWS 2

Maart/April 2016

Geen nieuws
Het gebeurt niet vaak, maar soms is er niet aan te ontkomen dat er verder niets te melden is behalve de aanbieding van een bumper en de aankondigen van diverse activiteiten. Dit laatste doen we uiteraard ook met veel plezier. Dat is dan wel het plezier dat wij verwachten van de bezoekers van deze activiteiten. Misschien kan eens iemand die zo’n aktiviteit heeft bezocht een stukje schrijven hierover dat wij dan weer kunnen opnemen in het Nippon Nieuws. Wij weten dan meteen of er respons is voor de opgevoerde aktiviteiten. Graag zien wij dit tegemoet. Dit is tevens de laatste Nippon Nieuws voor de vakantie. In augustus komt er weer een nieuwe. Ik wens allen een fijne zomer en –vakantie.
Met een vriendelijke groet van Albert.

Te koop: Bumper
Te koop Datsun 140 y bumper .
Bij interesse mag u een bod doen .
Vriendelijke groet Francisca. [blauwtje1979@hotmail.com]

Aktiviteitenkalender 2016

Zondag 17 april 2016: Een historische rit waarbij rijplezier voorop staat!
Op zondag 17 april organiseert de auto sport club Boxmeer en omstreken weer de oost brabant rit. De start van de 54e sditie zal wederom plaatsvinden bij De Weijer in Boxmeer.
Dit unieke, historische auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van de kaartlees-sport of recreatief toeren. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto. De eerste deelnemer gaat om o9.30 uur van start.
Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers terug verwacht bij het historische klooster De Weijer.
De uitslag zal rond 17.15 uur zijn en aansluitend volgt de prijsuitreiking.
Start en finish vormen traditioneel een spektakel dat veel publiek trekt.
De Oost-Brabantrit wordt verreden in drie verschillende klassen. De recreatieklasse bestaat uit een fotozoekrit in ongedwongen sfeer, de tourklasse en sportklasse krijgen een kaartleesrit.
Inschrijven kan via www.ascbocmeer.nl

Zondag 24 april 2016: Voorjaarstocht Nippon Classic Cars
We gaan verzamelen bij De Ugchelse Berg / Het Leesten te Ugchelen, Hoenderlooseweg 191, 7339 GG Ugchelen, tussen 11.00 en 12.00 uur.

Vanaf de snelweg A1 voorbij het Van der Valk-hotel de Hoenderlooseweg inrijden en bij de eerste bocht naar links is het aan de rechterkant. V anaf Ugchelen is het in de laatste bocht naar rechts aan de linkerkant.
Voor beiden: De zandweg naar rechts inrijden en op de parkeerplaats de helft gebruiken aan de kant van de kiosk. Zo ver mogelijk naar achteren parkeren.

Evenementenregeling voor klassiekers is van toepassing.

Deelname is op eigen risico. De verteringen in diverse restaurants zijn voor eigen rekening. De kosten voor deelname zijn € 2,50 per persoon. Voor kinderen hoeft niet te worden betaald.
In het restaurant Buds waar we pauze houden is het niet de bedoeling dat we gaan eten. Wel kunt u natuurlijk koffie/thee/of iets anders met bijlage bestellen mocht u bijna omkomen van de honger.
Het einde van de rit is bij Pannenkoekenhuis Den Strooper. Wilt u na afloop hier nog genieten van een lekkere pannenkoek dan dit graag even melden bij opgave voor de rit opdat ik dit door kan geven aan dit restaurant.

Zondag 24 april 2016: RotaryRegioRit
Rotaryclub Rijnwoude organiseert elk jaar een Regiorit door het Groene Hart, voor oldtimers, cabrio’s, motoren en exclusieve new timers alles voor het Goede doel. We starten om 10.30 bij het Plantarium gebouw; Italiëlaan 4 2391 PT Hazerswoude-Dorp
Rotaryclub Rijnwoude. Ronald Baerwaldt [ronaldbaerwaldt@gmail.com]

Donderdag 5 mei 2016: OldTimer Show - Meifeest - Aalten (GLD)
Alweer voor het derde jaar bieden wij tijdens het Meifeest in Aalten (NL) de mogelijkheid, OldTimers te presenteren aan het publiek.
Bezoek deze dag ons mooie dorp met de historische kern, aan de grens met Bocholt (Duitsland).
Geen OldTimer show zonder jullie aanmeldingen!
Graag nodigen we je uit om donderdag 5 mei tijdens het Meifeest Aalten jullie OldTimer te komen presenteren.
We hopen op mooi weer en een lekkere temperatuur!
Net als voorgaande jaren ontvangen OldTimer bezitters, consumptiebonnen te besteden bij de Horeca in het centrum van Aalten!
Het programma voor deze dag:
* Aanrijden: 10:00 uur
* Start Meifeest: 11:00 uur
* Presentatie OldTimers op de Markt: 15:30 uur plús ontvangst Rallybord
* Aansluitend rond 17:00 uur mogelijkheid tot een gezamenlijke rit door Aalten
Mail voor vragen of opgave naar info@sap-aalten.nl
Direct opgeven kan ook via de website: www.meifeest-aalten.nl
(Aan deelname zijn geen kosten verbonden)
Stichting Aalten Promotie [nieuws@stichtingaaltenpromotie.nl]

Zondag 8 mei 2016: JapFest te Zandvoort
Ook in 2016 kan JapFest natuurlijk niet ontbreken. Weer met een bomvol
circuitprogramma!
Het reguliere kassatarief is € 20,- per persoon.
www.402automotive.com

Zondag 15 mei 2016: 5e editie Cabriotour voor Stichting KiKa
Deze Cabriotour is een bijzonder evenement, waaraan bij de vorige editie ruim 200 Cabrio’s van verschillende merken en leeftijden deelnamen. De organisatie hoopt dit jaar op ruim 225 deelnemers uit binnen- en buitenland en natuurlijk een recordopbrengst voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).
In de afgelopen jaren is met de Cabriotour voor Stichting KiKa ruim € 60.000,- ingezameld. Dit jaar hopen we dit bedrag op te hogen naar minimaal € 70.000,-
De tour start vanaf het Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo, vanwaar de unieke stoet van Cabrio’s een route van ongeveer 100 km zal rijden door de schitterende omgeving van de Veluwe. Iedereen die KiKa een warm hart toedraagt is van harte welkom om met zijn of haar eigen Cabrio mee te rijden, ongeacht het merk, type en de leeftijd of herkomst van de auto. Kijk op www.cabriotour.nl/kika voor meer informatie en inschrijving.
Naast de mooie samenwerking met het Golden Tulip Hotel Heerlickheid als startlocatie, mogen we ook de ANWB Wegenwacht weer verwelkomen. De ANWB Wegenwacht zal, net als tijdens de vorige editie, als “bezemwagen” dienen, zodat alle deelnemers gegarandeerd de eindstreep van de tour halen!
Stichting KiKa heeft onlangs meer dan 100 onderzoeken mogelijk gemaakt, die moeten leiden tot een hogere kans op genezing van kinderkanker. Dankzij dit grote aantal onderzoeken is de genezingskans sinds lange tijd van stilstand, de afgelopen jaren gestegen van 70% naar 75%. Dit is goed, maar uiteraard nog niet goed genoeg! Stichting KiKa heeft als doelstelling dit percentage te verhogen naar 95%.

Zondag 15 mei 2016: The good old times
Op 16 mei organiseren wij een oldtimer festival en zijn op zoek naar geintereseerden die hun oldtimer willen laten tonen aan het grote publiek. Dit is van 10 uur tot 17.00 uur. in Turnhout. Ook die dag doen we een roadtrip.
Heeft jullie club of leden intresse om hieraan deel te nemen ?
Meer informatie kun je vinden op de website : www.dreamworld-events.be onder de rubriek activiteiten.
Coomans Erwin. [info@dreamworld-events.be]

Zaterdag 21 mei 2016: Oldtimerevent Nijkerk
Na twee succesvolle edities in 2014 & 2015, heeft het bestuur van de Oldtimer Club Nijkerk besloten om ook in 2016 een oldtimerevenement voor auto’s, motoren en bromfietsen te organiseren. De editie voor 2016 gaat heten: MTH Oldtimerevent 2016 en zal plaatsvinden in het centrum van Nijkerk op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 17.00. Voorafgaand hieraan zal er voor de deelnemers een korte toerrit van circa 1 uur door de fraaie omgeving van Nijkerk worden georganiseerd. Naast het oldtimergebeuren wordt de gehele dag omlijst met muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 en zijn er enkele attracties voor de kinderen. Ook is een fietsgroep met historische fietsen en in historische kleding aanwezig.
Inschrijven voor het MTH Oldtimerevent 2016 kan vanaf nu plaats vinden. Omdat de beschikbare ruimte beperkt is worden de inschrijvingen in volgorde van binnenkomst behandeld. Deelname aan het event en de toerrit brengt geen kosten met zich mee, wel is er de verplichting om die dag, na de toerrit, uw voertuig tot 17.00 op het Plein of omgeving ten toon te stellen.
Mocht u belangstelling hebben om op 21 mei deel te nemen aan het MTH Oldtimerevent Nijkerk dan verzoek ik u zo spoedig mogelijk in te schrijven onder vermelding van:
- Naam- Adres- Postcode/ Woonplaats- Merk, type, bouwjaar van het deelnemend voertuig.
Aanmelden kan plaats vinden bij: erikrem@hetnet.nl

Zaterdag 11 juni t/m 18 juni 2016: Datsun Fairlady Kroatië Tour 2016
In een vorige Nippon Nieuws is het hele programma vermeld. Indien u interesse heeft dan verzoek ik u om contact op te nemen met Erica of Richard, die kunnen u alles vertellen over deze tocht.
info@datsunfairlady.nl of info@klimmert.nl

Zondag 3 juli 2016: Japan Classic Sunday te Gemert
Vanaf 10.00 uur wordt u verwacht bij Café Restaurant De Kokshoeve, Koksedijk 25 5421 ZB Gemert.
Tussen 14.00 en 15.00 uur start tourrit. Om 17.00 einde Japan Classic Day.
Een uitgebreid programma is te vinden op Facebook en op www.japanclassicsunday.

Zondag 31 juli 2016: Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort
Nadere berichtgeving hierover volgt. Zoals elk jaar wil ik weer een plek aanvragen voor 15 auto’s. Opgave vooraf is aan te bevelen zodat ik bij meer inschrijvingen ik misschien nog kan regelen dat wij een grotere plek krijgen aangeboden. Opgeven bij Albert.

Zaterdag 27 augustus 2016: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Voor deze datum heb ik helaas nog geen verdere gegevens. Zodra ik deze heb zal ik deze mededelen. U kunt zich natuurlijk al wel bij Albert Opgeven

Zondag 4 september 2016: JapFest te Assen
Ook in 2016 kan JapFest natuurlijk niet ontbreken. Weer met een bomvol circuitprogramma!
Het reguliere kassatarief is € 20,- per persoon.
www.402automotive.com

Zaterdag 10 september 2016: Oldtimerdag in De Bilt
Op zaterdag 10 september 2016 vindt voor de 6de keer de Oldtimerdag in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting.
De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing.
Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte uit.
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
U vindt hier ook nog meer informatie en foto- en filmmateriaal van de vorige edities.
Anco de Rooij, Oldtimerdag De Bilt. Telefoon 06-17289119NIPPON-NIEUWS 1

Februari 2016

Opnieuw een nieuw jaar

We hebben het weer gered om een nieuw jaar in te treden. Af en toe zie ik nog wel een oldtimer op de weg, maar de meeste staan dank zij de belastingmaatregelen gedwongen binnen. Hoewel het volgens de weergoden best wel af en toe een mooie dag is en ze best naar buiten hadden gewild. De auto’s die ik met mijn eigen oldtimer (1972) tegenkom op deze dagen zijn over het algemeen ook meer dan veertig jaar en een enkele hardliner die volop belasting betaald. Ik wil maar zeggen dat het kan verkeren. Gelukkig mag ik van de ogendoktor ook weer rijden, want het werd steeds slechter met staar aan beide ogen. Dit is inmiddels verholpen door een operatie aan beide ogen (niet tegelijk natuurlijk). Binnenkort nog een nieuwe bril en ik ben weer helemaal het heertje.
Daarom heb ik aan Martin Bruijstens gevraagd of hij mij uit de brand kon helpen met een door hem uitgezette route. Dus we gaan een route rijden die al bekend is bij een aantal Toyota-rijders, maar ik heb deze rit al een keer proefgereden en met enkele kleine aanpassingen is hij zeer geschikt om ook met andere Japanse klassiekers te rijden. Martin alvast hartelijk dank.
Ook al is het jaar maar kort, toch al 4 nieuwe auto’s ingeschreven. Dit is wel een aanwinst in het totale bestand, maar niet in het actuele bestand want er verdwenen er ook 4 door verkoop en stoppen met deze hobby. Intussen zijn er echter al wel 400 Japanse klassiekers op de diverse pagina’s op de site te bwonderen. En dat was toch de bedoeling: Een Register om het Japanse auto-erfgoed in ieder geval op foto’s te bewaren voor het nageslacht.
Ik heb geen ander nieuws voor jullie dan een aantal aktiviteiten. Ik hoop dat ik hiermee toch een aantal mensen weer blij mee kan maken.
Albert

Aktiviteitenkalender 2016

Zondag 24 april 2016: Voorjaarstocht Nippon Classic Cars

We gaan verzamelen bij De Ugchelse Berg / Het Leesten te Ugchelen, Hoenderlooseweg 191, 7339 GG Ugchelen, tussen 11.00 en 12.00 uur.
Vanaf de snelweg A1 voorbij het Van der Valk-hotel de Hoenderlooseweg inrijden en bij de eerste bocht naar links is het aan de rechterkant. V anaf Ugchelen is het in de laatste bocht naar rechts aan de linkerkant.
Voor beiden: De zandweg naar rechts inrijden en op de parkeerplaats de helft gebruiken aan de kant van de kiosk. Zo ver mogelijk naar achteren parkeren.
Deelname is op eigen risico. De verteringen in diverse restaurants zijn voor eigen rekening. De kosten voor deelname zijn € 2,50 per persoon. Voor kinderen hoeft niet te worden betaald.
In het restaurant Buds waar we pauze houden is het niet de bedoeling dat we gaan eten. Wel kunt u natuurlijk koffie/thee/of iets anders met bijlage bestellen mocht u bijna omkomen van de honger.
Het einde van de rit is bij Pannenkoekenhuis Den Strooper. Wilt u na afloop hier nog genieten van een lekkere pannenkoek dan dit graag even melden bij opgave voor de rit opdat ik dit door kan geven aan dit restaurant.

Zondag 8 mei 2016: JapFest te Zandvoort
Ook in 2016 kan JapFest natuurlijk niet ontbreken. Weer met een bomvol circuitprogramma!
Het reguliere kassatarief is € 20,- per persoon.
www.402automotive.com

Zaterdag 11 juni t/m 18 juni 2016: Datsun Fairlady Kroatië Tour 2016
In het vorige Nippon Nieuws is het hele programma vermeld. Indien u interesse heeft dan verzoek ik u om contact op te nemen met Erica of Richard, die kunnen u alles vertellen over deze tocht.
info@datsunfairlady.nl of info@klimmert.nl

Zondag 3 juli 2016: Japan Classic Sunday te Gemert
Vanaf 10.00 uur wordt u verwacht bij Café Restaurant De Kokshoeve, Koksedijk 25 5421 ZB Gemert.
Tussen 14.00 en 15.00 uur start tourrit. Om 17.00 einde Japan Classic Day.
Een uitgebreid programma is te vinden op Facebook en op www.japanclassicsunday.

Zondag 31 juli 2016: Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort
Nadere berichtgeving hierover volgt. Zoals elk jaar wil ik weer een plek aanvragen voor 15 auto’s. Opgave vooraf is aan te bevelen zodat ik bij meer inschrijvingen ik misschien nog kan regelen dat wij een grotere plek krijgen aangeboden. Opgeven bij Albert.

Zaterdag 27 augustus 2016: Najaarstocht Nippon Classic Cars
Voor deze datum heb ik helaas nog geen verdere gegevens. Zodra ik deze heb zal ik deze mededelen. U kunt zich natuurlijk al wel bij Albert Opgeven

Zondag 4 september 2016: JapFest te Assen
Ook in 2016 kan JapFest natuurlijk niet ontbreken. Weer met een bomvol circuitprogramma!
Het reguliere kassatarief is € 20,- per persoon.
www.402automotive.com

Zaterdag 10 september 2016: Oldtimerdag in De Bilt
Op zaterdag 10 september 2016 vindt voor de 6de keer de Oldtimerdag in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats van ca. 70 km langs mooie plekken in Midden-Nederland en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek en is er ruimte voor ontmoeting. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat, de oudste bestrate weg van Nederland.
Op de Oldtimerdag in De Bilt is de evenementenregeling voor oldtimers van toepassing. Oldtimers waarvan het kenteken geschorst is kunnen onder bepaalde voorwaarden dan toch deelnemen. Meer informatie vindt u op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
Wij nodigen de leden van uw club of vereniging van harte uit.
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.oldtimerdagdebilt.nl.
U vindt hier ook nog meer informatie en foto- en filmmateriaal van de vorige edities.
Anco de Rooij, Oldtimerdag De Bilt. Telefoon 06-17289119Terug

Organisatie of vragen: Albert Dolleman. Over deze site: Webmaster.
Powered by GetYourWeb.nl